Hanoi
Blijf op de hoogte en volg jan
25 December 2007 | Vietnam, Hanoi
Nou daar zijn we weer hoor!! het heeft weer even geduurd maar ja we zaten dan ook ik Vietnam waar het vrij moeilijk is om normaal internet te vinden.
Vanuit Vinh zijn we de volgende dag meteen door gegaan naar Hanoi met een plaatselijke bus.
Ook deze busrit was weer zeer vermakelijk voor ons (maar ook weer lang en vermoeiend). We begonnen de busrit met 9 passagiers en we eindigden de busrit (en 7 uur later) met ongeveer 40 passagiers!! (waar er normaal maar 25 in mogen en kunnen).
Het verkeer in Vietnam is nog een keer zo erg als in China! de buschauffeur haalt rustig in als er tegenliggers komen (die moeten maar zien wat ze doen, meestal rijden ze de berm in),ook schroomt hij niet om over een brug de verkeerde weghelft te nemen (waardoor er dus een opstoping ontstaat)!! Hij is ook nog een keer uitgestapt om een andere chauffeur een klap voor zijn kop te geven!! Ach ja dit maakt het voor ons uiteindelijk allemaal een stuk leuker. Minder leuk voor mij was, was dat ik de verkeerde plek had uitgekozen om te zitten!!Ik was achterin gaan zitten, maar was vergeten dat daar geen ruimte was voor mijn benen (wat het nogal pijnlijk maakt als je 7 uur in zo'n bus zit). Maar het ergste was nog dat ik een korte broek had aangedaan, en daardoor mijn benen niet bedekt waren. Op zich is dat geen probleem, alleen wel dat iedere vietnamees vervolgens aan mijn benen wou zitten!! Ze hebben namelijk zelf bijna geen haar op hun benen en al helemaal geen blond haar!! het gevolg was dus dat ik de hele reis allemaal vietnamezen aan me had zitten, die continu over mijn benen aan het aaien waren!!
Hanoi
We zouden in eerste instantie Hanoi gebruiken als tussen stop voor Halong Bay, maar aangezien het weer slecht was besloten wij om wat langer in Hanoi te blijven en niet naar Halong Bay te gaan.
Deze stad wordt echt overbevolkt door brommertjes die echt kris kras door elkaar heen rijden en continu aan het toeteren zijn. Dit is echt de meest chaotische stad die we tot nu toe zijn tegengekomen.
En we hebben onze dagen hier dan ook gevuld met een beetje rondlopen en rondkijken door de stad.
Omdat het weer niet echt beter werd, hebben we uiteindelijk besloten om niet naar Halong bay te gaan.
En we hadden inmiddels Hanoi ook wel gezien, dus hier eindigde ook meteen ons verblijf in Vietnam!!
Dit is zeker een land om in de toekomst nog een keer op te zoeken, omdat de mensen echt onwijs aardig zijn en er zoveel te doen is!!! (het moet wel goed weer zijn) we waren hier dus eigenlijk te kort.
We besloten na 5 dagen om meteen door te gaan naar Nanning (China). Om vanuit daar meteen door te gaan naar Macau. De busrit duurde in totaal 25 uur!!
Voor nu wil ik jullie een fijne kerst toewensen en tot snel.
groetjes
jan en jaap
Hanoi
Voor nu wil ik jullie een fijne kerst toewensen en tot snel.
groetjes
jan en jaap
25 December 2007 - 13:07
Tineke:
Hoi Jan en Jaap
Het zoveelste leuke verhaal van jullie met veel plezier gelezen.
Hiervandaan ook een gezellige Kerst en veel succes met de volgende lange busrit.
Niet op de achrebank gaan zitten Jan.
Kus Tineke en Joes -
26 December 2007 - 12:09
Joes:
Hallo Jan Jaap
Na afgelopen week prachtig vriesweer en schitterend schaats-ijs is de Kerts weer zoals gewoonlijk grijs verlopen, en over Ajax praten we even niet. ik wens jullie een spannende jaarwisseling en en voorspoedige terug reis.
Gr.joes -
26 December 2007 - 12:13
Vader Henk:
Jan,
wellicht ten overvloede, ik heb het gisteren ook al in een mailtje vertelt dat mijn mail adres op dit moment waarschijnlijk door een virus is aangetast. Je kunt mij niet mailen, ze komen niet aan. Het mailadres van Erna doet het wel dit is ernadam@texel.com Wij vieren vandaag met Ardine,melle en Erik kerst, zoals gebruikelijk gaan we gourmetten en natuurlijk de kadootjes. Jammer dat je niet bij kunt zijn. Maar aan de andere kant doe je daar veel rijkere ervaringen op. Wat ik wel al aan je kan melden is namelijk het nummer
DH 079326 zoals je ziet een speciaal geluksnummertje, wie weet!
Jan,Jaap ik hoor snel weer van jullie. Ik zal einde van de week wel weer even bellen.
Veel liefs vanaf een zonnige, vrijwel windstille Rozendijk woensdag 26 december om 13.10 uur
Liefs Henk.