dag 2 - Reisverslag uit Beijing, China van jan wijk - WaarBenJij.nu dag 2 - Reisverslag uit Beijing, China van jan wijk - WaarBenJij.nu

dag 2

Blijf op de hoogte en volg jan

03 Oktober 2007 | China, Beijing

Zo we zijn net terug van een massage ikzelf (jan) had gekozen voor een medical massage (geen idee waarom)!! en jaap eentje voor zijn bovenlichaam. We dachten zo dat we dat wel verdient hadden na een dagje fietsen door Beijing!! Jaap had het idee (nou ja de lonely planet eigenlijk) om naar een park te fietsen met een grote vijver erbij en daar een beetje te relaxen!!! Na het huren van een fiets (nou ja zoiets dan want jaap sloopte meteen zijn trapper en ik had bijna geen remmen, maar ja wat wil je he voor zo'n 20 yuan dat is ongeveer 2 euro) gingen we dus opweg naar het park.
Wat op het eerste gezicht zo'n half uurtje fietsen bleek, bleek alweer snel zo'n 3 uur in beslag te nemen!! we hadden blijkbaar toch iets verkeerd gedaan wat de terugweg kosten ons ongeveer een uurtje!! Eenmaal bij het park aangekomen bleek dat we er niet in mochten:-( en we hadden geen idee waarom. Dus gingen we maar verder naar een grote berg die naast de verboden stad ligt en helemaal op de top kon je de hele verboden stad zien. Onderaan de berg was een groot park waar we wel in mochten (bedankt lonely planet).
Toen we doordat park liepen werd ik aangesproken door een meisje van ongeveer 10 jaar oud!! met de vraag hoe lang ik was!! toen ze dat wist schreeuwde ze dat vrolijk naar haar papa toe die vervolgens in een sprint kwam aanrennen en vroeg of ik met zijn dochter op de foto wou!!! en toe ze Jaap zagen moest die er natuurlijk ook bij. Nou geen probleem natuurlijk, maar na foto een moesten we ook even op de foto met zijn zoon en nog een dochter en nog eentje!!!!! en zo kwamer er steeds meer mensen en steeds meer wouden met ons op de foto (wat ik overigens wel snap;-)). Nou uiteindelijk hebben we het maar afgekapt!!
nou weer allemaal aparte ervaringen. ik ga er nu vandoor want het is hier nu bijna 1 uur s'nachts en jaap ligt al te slapen.

x

• 03 Oktober 2007 - 21:02

Erna:

Hoi mannen!
    Wij zitten hier enorm te genieten van jullie verhalen. Fotomodel in China? dat had je je toch ook niet van te voren kunnen bedenken. Hoewel.....
    Jan, je vader ligt nu na het lezen van je verhaal in een deuk onder zijn buro.
    Heel veel plezier verder en we blijven jullie uiteraard volgen!

• 04 Oktober 2007 - 12:57

Vader Henk:

Toen ik je berichtje las over de massage riep dat inderdaad wat vragen op. Je gaat er ook verder niet op in wat de verschillen zijn tussen de medical en die van Jaap. Ikzelf liet mij dit jaar voor de eerste keer van mijn leven in het geheel masseren en ik vond dat ik daar veertig jaar eerder aan had moeten beginnen, zo vreselijk lekker vond ik het. Maar ik hoor nog wel. Ik zie uit naar je volgende bericht.
    Henk

• 04 Oktober 2007 - 18:30

Ardine:

HOoii jan en jaap ik vinden het grappig dat jullie met die mensen op de foto gingen enzo en spreek je nog wel

-xxx-jes ardine